18. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Dečiji snovi se ostvaruju u Kikindi

Kikinda je danas bila grad sa najviše dečijih osmeha u Srbiji zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih. U centru severnobanatskog okruga, gradu koji je među onima sa najdužom tradicijom kada je u pitanju učešće u Sportskim igrama mladih Srbije, održana su takmičenja u pet sportova – atletici, odbojci, turniru Lino između dve vatre, uličnoj košarci i turniru Coca Cola u fudbalu.

Bilo je sjajno videti kako talentovani sportisti u pratnji maskote Viktora na teren Sportskog centra Mladost unose baklju, koju su sa predstavnicima grada upalilo na glavnom terenu centra. 

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Od osnivanja do danas na Sportskim Igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin,Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige  i mnogi drugi.

Related posts

Danas 1.523 novozaraženih, preminulo 19 pacijenata

Vanja Vićentić

Služba JKP “Drugi oktobar” spremna za zimu

Nikoleta Dragaš

Nov uspeh Sanje Marić

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija