7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić na otvaranju izložbe o Jasenovcu: Svako ko zaboravi ubijene, ubio ih je još jednom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju izložbe pod nazivom “Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja” u Istorijskom muzeju Srbije. Izložbu je otvorio Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije. Prisutan je bio i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

– Današnji dan nije samo sećanje, današnji dan je i potvrda koliko je malo potrebno za radikalno zlo. Čitav jedan narod, srpski narod, bio je suvišan. Svako dete, svaka žena… Biti Srbin značilo je biti suvišan. Proterivanje, pokrštavanje i ubijanje su bile alatke za istrebljenje naroda. Zato uzimamo na sebe da imamo pravo da kažemo šta se zaista dogodilo. Nobelovac Jevrejin rekao je da “Svako ko zaboravi ubijene, ubio ih je još jednom”. Ne zaboravljajući zločine nad nama, ne zaboravljamo ni zločine nad drugima. Prihvatili smo i naše grehe i u velikoj meri i platili. Zbog žrtava danas neću da odgovaram na komentare pojedinih političara iz Hrvatske. Ponosan sam što ovakve događaje obeležavamo uvek sa Republikom Srpskom – rekao je Vučić.

Odbor Srpske Pravoslavne Crkve za Jasenovac, Muzej žrtava genocida i Istorijski muzej Srbije priređuju izložbu pod nazivom “Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja”, koju čine radovi monahinje Marije (Antić) iz srpskog pravoslavnog manastira Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu, Eparhija slavonska.

Related posts

Predsednik Vučić: Izbori 21. juna

Jasmina Petkovic

Veličanstven prizor kakav se ne pamti – otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji

Vanja Vićentić

Prvi broj novina Doma Kulture „3. oktobar“ iz Banatskog Novog Sela

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija