18. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsedniku Vučiću uručen ključ Banjaluke: Ne pamtim kada sam bio ovako uzbuđen! Od danas i ja sam Banjalučanin

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je u Banjaluci uručen ključ ovog grada. Vučić se na Svečanoj akademiji zahvalio na ovom priznanju i istakao kako je Banjaluka najvažniji srpski grad, uz Beograd. Dodao je i da s ponosom od danas može da kaže da je i on Banjalučanin.

Predsednik je rekao i kako je tokom svoje karijere primio veliki broj priznanja i nagrada, ali da nikada nije bio toliko uzbuđen kao danas. Istakao je i kako će Srbija nastaviti, pored svojih gradova i sela, da ulaže u Republiku Srpsku, jer želi da se zajedno razvijamo.

Mnogo vam hvala na ovom priznanju! Banjaluka, kroz svoju modernu istoriju i danas, ostala je, smeo bih to da izgovorim, najvažniji srpski grad uz Beograd. Grad u kom je za svakoga bilo mesto. Danas je ispred mene stavljena velika obaveza, da budem od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, svu podršku, svu ljubav, da mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin – rekao je Vučić.

Jednoglasno ste doneli odluku da mi uručite ovo priznanje, zbog toga sam toliko srećan i da nije toliko kamera verovatno bih još više pokazao svoje emocije. Imamo zajedničku kulturu, jezik, pismo i time se ponosimo. Da ih zajednički čuvamo i zajednički brinemo o našoj budućnosti. Banjaluka i njena istorija pokazuje da je to moguće, da razlike mogu da žive zajedno, da grade i daju najbolje od sebe. Biti deo takve Banjaluke čast je koju s zadovoljsvtom prihvatam. U Banjaluku ćemo mnogo ulagati, kao i u mnoge druge delove Republike Srpske. Imaćemo, kao Srbija, sve veću snagu, moć i novac. Taj novac nećemo trošiti samo u gradovima i selima Srbije, pomagaćemo i Republici Srpskoj. Veliko hvala na današnjem gostoprimstvu, ali i na ovom priznanju. Primio sam nekoliko priznanja, različitih, na koje sam ponosan – rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Related posts

Hitna pomoć: Vikend protekao mirno, i dalje visok pritisak problem

Zorana Stekovic

Izdvojena sredstva za opremanje Mašinske škole

Vanja Vićentić

Brnabić: Srbija stigla do dva miliona vakcinacija

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija