23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Vučić na poziv Borelja u Briselu o ubrzanju evropskog puta

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić boraviće 26. aprila u radnoij poseti sedištu EU u Briselu.

Cilj posete i razgovora Aleksandra Vučića i najviših zavaničnika EU biće ubrzanje evrointegracija Srbije, a predsednik Srbije u Brisel dolazi na poziv šefa diplomatije EU, Žosepa Borelja, koji će tim povodom organziovati radni ručak za najvišu delegaciju iz Beograda.

Prethodno će se predsednik Vučić sastati sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, a planiran je i sastanak sa komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Izvori Tanjuga u Briselu navode da je na agendi razgovora primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

U okviru pripreme posete predsednika Srbije u Briselu, ambasadorka Srbije pri EU, Ana Hrustanović, sastala se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beogrda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Sastanak sa Lajčkom je takođe na agedni briselske posete predsednika Aleksandra Vučića gde bi trebalo da bude reči o nastavku procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine kome posreduje EU.

Iz EU pozivaju Prištinu da se što pre vrati za pregovarački sto pri čemu se insitira na ”kontinuitetu dijaloga” i napominje da promena vlasti u Prištini neće uticati na već postojeći radni okvir procesa pregovora.

Izvor: Tanjug

Related posts

Vučić iz Brisela: Ovo je specijalan dan za nas, kreirali smo novu atmosferu u razgovorima sa EU, kao i dobro ekonomsko okruženje

Ivana Bogdanovski

Bogat sportski i muzički program na Svetskom danu boksa

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić: Radovi gotovi pre roka

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija