8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Ekonomija Kovačica Vesti

Vetropark „Kovačica“ dodelio donacije za 14 udruženja i mesnih zajednica

Predstavnici Vetroparka „Kovačica“ podelili su donacije za 14 udruženja i mesnih zajednica iz Opštine Kovačica. Oni su se prijavili na osnovu konkursa koji je objavljen krajem 2019. godine.

Zahvaljujući donaciji vetroparka „Kovačica“, nabavljena je oprema za vatrogasce iz Kovačice, Idvora, Padine i Uzdina, biće postavljeno novo dečije igralište u Debeljači i uradiće se fasada Osnovne škole “Mlada Pokolenja” iz Kovačice. Izraelska kompanija „Enlight“ i „New energy solutions“ koja upravlja vetroparkom “Kovačica” najavljuju da će do kraja godine biti ponovo raspisan konkurs za dodelu ovakvih donacija. Članovima udruženja i ustanova koji su učestvovali na konkursu za dodelu sredstava, donatorske table je uručio Miloš Colić, direktor kompanije “New Energy Solution”.

– Mi ćemo nastaviti u istom tempu i ove godine i raspisaćemo još jedan konkurs kako bi promovisali organizaciju civilnog društva i održivi razvoj u narednom periodu, zajedno sa novim projektima koje razvijamo. Vetro park “Pupin”se razvija u jednom tempu koji je propisan zakonskom regulativom. Danas imamo kompletnu zakonsku regulativu u smislu planiranja izgradnje koja nam je sada poznata. Tu više nemamo nepoznanice kao što smo imali ranije. Mi očekujemo građevisnku dozvolu za ovaj vetropark u toku ove godine, možda i u toku sledećeg meseca, zavisi od Pokrajiskih organa sa kojima imamo odličnu saradnju. Ja tu ne očekujem nikakava iznenađenja.

Ugovorom sa Opštinom Kovačica predviđeno je da se iz profita koji ovde ostvaruje izraelska kompanija “Enlight” i “New energy solutions” za opštinski budžet godišnje izdvoji 2 odsto. Pored toga sprovode se i posebni konkursi za dodelu sredstava za razne projekte na teritoriji Kovačice. Ove donacije doprinose lokalnom razvoju kao i promociji opštine Kovačica kaže pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meliš.

– Kompanija je donirala sredstva našim udruženjima koja su aplicirala i projekti za koji su dobili novac su pri kraju ili su već završeni. Sve to doprinosi našem lokalnom razvoju, razvoju lokalne zajednica. Imamo višestruke benefite od ovoga jer se samom pojavom ove firme na ovim prostorima, promoviše  na mnoge načine naša opština. Sem što su naša udruženja dobila donacije, projekti su odrađeni i veoma su značajni za našu opštinu. Nama je to priliv u naš budžet, šro je finansijska pomoć, a tu su i  razne vrste afirmacije naše opštine, otvaranje novih pogona, dolaze nam i visoki funskcioneri. Kovačica je u žiži interesovanja.

Iz ove kompanije pozivaju udruženja i ustanove da pripreme projekte za naredni konkurs za dodelu donacija koji će biti raspisan do kraja 2021 godine.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao rođendan Putinu

Nikoleta Dragaš

Stomačni virusi glavni razlog posete lekaru

Ivana Bogdanovski

Karađorđeva ulica bez vode

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija