8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U Medicinskoj školi praksa u učionici

Stariji osnovci i srednjoškolci u Srbiji vratili su se u školske klupe, gde nastavu pohađaju po modelu od 1. septembra. Stanje je redovno kažu nadležni, dodajući da nema nekih kriznih situacija u vaspitno-obrazovnom sistemu. Tako je i u pančevačkoj Medicinskoj školi gde su se deca vratila u školske klupe.

Više od godinu dana, kao i svuda, nastava u Medicinskoj školi u Pančevu odvija se pod izmenjenim uslovima. Bez obzira na totalni prelazak na onlajn nastavu u jednom trenutku deca uspevaju da završe svoje obaveze. Ipak ono što nedostaje jeste praktična nastava u zdravstvenim ustanovama, ali zahvaljujući lokalnoj samoupravi vežbe su se obavljale u školskim kabinetima koji su opremljeni.

U školi ima dovoljan broj kabineta, tako da za sve obrazovne profile mogu da organizuju praksu, navodi Svetlana Kalapiš i naglašava da je ponosna što su skoro svi radnici Medicinske škole vakcinisani.

U toku ove godine trebalo bi da, u okviru tekućeg održavanja, bude renoviran pod u Medicinskoj školi zahvaljujući sredstvima iz budžeta Grada Pančeva. Takođe zbog specifične situacije u kojoj se nalazi pančevačka Bolnica i Kovid-režimu, urađen je još jedan parking za korisnike škole kod ulaza u Narodnu baštu iz pravca Plinare.

https://youtu.be/33aFmMLcK8k

Related posts

Predsednik Vučić polaže venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

Zorana Stekovic

CENTRALNA TEMA RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA: Rusija i Srbija spremaju plan za odbranu Kosova i Metohije!

Mica Milakov

U Srbiji 5.725 novozaraženih

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija