1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Pančevci u redu za vakcinu

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović posetio je danas punkt za vakcinaciju koji se nalazi u bivšoj apoteci “Higija” u Domu zdravlja. Stanovnici Pančeva su danas bili u prilici da se vakcinišu vakcinom „Sputnik V“ ruskog proizvođača, a odziv je bio veliki.

Imunizacija građana bez zakazivanja nastavljena je i gradu Pančevu. Sugrađani su u velikom broju došli na vakcinalni punkt „Higija“ u Domu zdravlja, kako bi se vakcinisali ruskom „Sputnjik V“ vakcinom. Punkt  je danas posetio i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

– Odaziv naših sugrađana je zaista fantastičan. Pančevci su pokazali koliko su odgovorni i koliko ozbiljno shvataju ovu situaciju i dolaze da se vakcinišu bez zakazivanja. Danas na teritoriji MZ Starčevo i BNS meštani su mogli da se vakcinišu Sinofarm vakcinom, a ovde u Pančevu, sugrađani mogu da se vakcinišu bez zakazivanja ruskom vakcinom. Ovo je posao koji mi nastavljamo da radimo i dalje jer postižemo dobre rezultate sa ovim i sa vakcinacijom koja se obavlja uz zakazivanje preko portala euprave i to možemo da vidimo po brojkama koje su na zavidnom nivou. Imunizacija daje rezultate i ovim putem želim da pozovem što više naših sugrađana da iskoriste ovu mogućnost i vakcinišu se bez zakazivanja, kako bi što više nas bilo vakcinisano i kao bismo što pre stigli do željenog rezultata i cilja, a to je vraćanje u normalan život.

Grad Pančevo će u saradnji sa Republičkim kriznim štabom, Institutom „Batut“, Zavodom za javno zdravlje Pančevo i Domom zdravlja nastaviti i u narednom periodu da organizuju ovakve akcije, ističe Stevanović. On je ujedno zahvalio i svim zdravstvenim radnicima bez kojih ove akcije ne bi bile ovakvo uspešne.

– Bez doktora i medicinskih sestara ovakve akcije ne bi bile moguće. Bez njihove pomoć i njihovog zalaganja sve ovo ne bi izgledalo ovako i hvala ima na svemu. Mi ćemo nastaviti da logistički i tehnički obezbeđujemo sve što je potrebno kako bi se imunizacija sprovela što pre, što brže i kako bi se vratili normalnom životu.

Od srede 21. aprila akcija imunizacije bez zakazivanja biće nastavljena u Pančevu na punktu “Higija” vakcinom “Fajzer” ističe Stevanović. Vakcinaciju bez zakazivanja u naseljenim mestima grada Pančeva sprovode Gradski štab za vanredne situacije, Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja Pančevo.

Related posts

Vulin: Vučić kriv i za sve što se dešava na Balkanu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić objavio snimak o borbi protiv korone: Predaja za Srbiju nikada nije bila opcija

Aleksandra Miloševska

Savremena igra i klasičan balet – prijave od 10. do 13. maja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija