7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

U Crvenom krstu edukacija volontera o borbi protiv trgovine ljudima

Crveni krst Pančevo vredan je član Tima za “borbu protiv trgovine ljudima”, koje je obrazovalo Gradsko veće grada Pančeva. Crveni krst  ima veliki broj volontera koji su obučeni za rad sa mladima, a program je namenjen građanima svih uzrasta.

Crveni krst Pančevo ima veliki broj volontera koji su obučeni za rad sa mladima na temu trgovine ljudima. Ova organizacija sprovela je dvodnevnu edukaciju na ovu temu. Jedna od učesnica bila je Sara Cvetić, volonterka, a Sava Veselinović je bio trener.

Grad Pančevo osnovao je Tim za borbu protiv trgovine ljudima čijim radom koordinira gradski većnik zadužen za rad,  zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković. Iz gradskog budžeta za ovaj program izdvojeno je 500 hiljada dinara.

Podizanje svesti  o problemu trgovine ljudima kroz informisanje i uz sprovođenje određenih mera za  cilj imaju preventivno delovanje, istakla je Sekretarka Crvenog krsta Pančevo Milica Todorović.

Related posts

„Bravo“ kupus dobro rodio

Jelena Obradović

Dve stotine učesnika na Salonu fotografije u Ivanovu

Aleksandra Miloševska

U Srbiji potvrđeno 3.519 novih slučajeva korona virusa

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija