7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Selaković u Teheranu sa Rohanijem i Galibafom

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković danas se u Teheranu sastao sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem.

Selaković je Rohaniju rekao da njemu lično veoma važna poseta Iranu i preneo je predsedniku te zemlje pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rohani je izrazio žaljenje što ranija planirana poseta Vučića Iranu nije realizovana zbog pandemije.

Selaković je juče, u sklopu dvodnevne posete Iranu, razgovarao sa svojim iranskim kolegom Mohamedom Džavadom Zarifom o daljem razvoju bilateralne saradnje, a naročito potencijalima za razvoj saradnje u ekonomiji.

Potpisan je i Sporazum o saradnji ministarstava spoljnih poslova dve zemlje.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković danas se u Teheranu sastao i sa predsednikom parlamenta Irana Mohamedom Bagerom Galibafom.

Selaković je u razgovoru istakao da su politički odnosi Srbije i Irana odlični i da to treba da se prenese i na ekonomsku saradnju.

Šef srpske diplomatije je Galibafu preneo pozdrave predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića.

Ministar Selaković razgovarao je u Tehranu i sa iranskim ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem o unapređenju saradnje dve zemlje u toj oblasti.

Ministar Havazi konstatovao je da postoji tradicionalna saradnja dve zemlje.

Selaković je iranskom ministru preneo da su prethodne tri godine u Srbiji bile rekordne po prihodu od poljoprivrede i da Srbija želi unapređenje poljoprivredne saradnje sa Iranom.

Naveo je da sastanci koje je juče i danas imao u Teheranu treba da predstavljaju pripremu za sastanak Meštovite komisije dve zemlje, a poljoprivreda je, kaže, svakako jedna od važnih tema.

“Nadam se i da će vaša poseta Beogradu doprineti podsticanju poljoprivredne saradnje naših zemalja”, rekao je Selaković.

Srpski šef diplomatije od subote boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Iranu.

Izvor: Tanjug

Related posts

Brnabić:Ko su neprijatelji slobode, demokratije i normalnosti

Mica Milakov

Još 102 nova slučaja korone u Srbiji!

Bojana Kecic

Sve gradske službe rade na čišćenju snega

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija