7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Knjige na poklon povodom Svetskog dana knjige

Povodom Svetskogdanaknjige, koji se obeležava 23. aprila, Novisnko izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ poklanja knjige. Svi zainteresovani treba da posete njihov portal i preuzmu besplatno neka od izdanja ili da se obrate putem e-mail adrese i poklon knjiga će im biti dostavljena.

Svetski dan knjige proslavlja se širom sveta 23. aprila. Ovaj praznik pisane reči ustanovljen je na Generalnoj konferenciji Uneska u Parizu 1995 godine.Makedonski informativni i izdavački centar nastoji da ovaj važan datum obeleži na najbolji način, ističući da knjige moraju da budu značajniji element kulturnog delovanja, kao i da je važno zaštiti autorska prava. Iz ove ustanove kažu da nas je pandemija koronavirusa podsetila da su knjige najpouzdaniji oslonac i izlaz iz teške situacije. Tim povodom, Novinsko izdavački centar u okviru svojih humanitarnih aktivnosti poklanja knjige pojedincima i ustanova, kao što su bolnice, domovi za stare, dečja prihvatilišta, sigurne kuće i druge socijalne ustanove.

Svi zainteresovani treba da posete portal www.niumiic.rs i besplatno preuzmu neka od brojnih izdanja ili da se putem e-mail adrese niu.miic43@gmail.comobrate i dobiće poklon knjigu na kućnu adresu. To je mali doprinos u borbi protiv pandemije, da uz pisanu reč lakše prevaziđemo ovaj period, poručuju iz ove ustanove.

Related posts

Odbojkaši na startu Lige nacija protiv Slovenije, Poljske i Italije; Odbojkašice kreću od Turske, Poljske i Italije

Ivana Bogdanovski

“Higijena” i “Zelenilo” u novoj akciji čišćenja

Zorana Stekovic

Vučić odlučio da ne ide na Badnji dan u Crnu Goru: Neću da idem, zbog interesa našeg naroda i ne dam vam priliku da optužujete Srbiju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija