8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Seminar za edukatore/ke programa borbe Protiv trgovine ljudima

Crveni krst Pančevo će organizovati seminar za edukatore/ke Programa borbe protiv trgovine ljudima 17-18 aprila, u vremenu od 9:00 do 17:00 časova u svojim prostorijama, u sklopu sprovođenja mera iz Akcionog pana grada Pančeva u oblasti prevencije, suzbijanja i otklanjanja posledica trgovine ljudima za 2021.godinu.


Na ovaj način, usavršavanjem volonterki i volontera povećavaju se omladinski resursi i osposoboljavaju za sprovođenje vršnjačkih edukacija sa ciljem podizanja svesti mladih u prepoznavanju oblika i vidova trgovine ljudima. Seminar će proći šest volontera i volonterki Crvenog krsta Pančevo kao i desetoro iz organizacija Crvenog krsta Vršac, Crvenog krsta Opovo, Crvenog krsta Alibunar i Crvenog krsta Bela Crkva.

Kontinuirane obuke svih aktera u zajednici, podizanje svesti javnosti o problemu trgovine ljudima kroz informisanje o suštini trgovine ljudima, rizicima i načinima vrbovanja žrtava, uz sprovođenje određenih mera, za svoj svoj krajnji cilj imaju preventivno delovanje u lokalnoj zajednici.

Tim za borbu protiv trgovine ljudima grada Pančeva, čijim radom koordinira gradski većnik zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, čine predstavnici Grada Pančeva, ustanova i organa u čijem delokrugu rada je ova oblast i Crveni krst Pančevo koji sprovodi aktivnosti. Delovanje Crvenog krsta Pančeva, pored već pomenutog, i tokom 2021. godine će biti obezbeđivanje prve i neposredne pomoći identifikovanim žrtvama u hrani, odeći, higijenskim sredstvima, kao i pomoć žrtvama u uspostavljanju veze sa nadležnim organima koji su odgovorni i ovlašćeni da preuzmu potpunu i dugotrajnu brigu o žrtvama.

Related posts

“Lidl” u Vršcu startuje 22. novembra

Mica Milakov

Ministar Vulin čestitao Badnje veče i Božić

Nikoleta Dragaš

Vrščanin uhapšen zbog droge, u stanu pronađeni amfetamin i marihuana

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija