8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Vitman: Nova ulaganja u putnu infrastrukturu na teritoriji grada

Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je danas meštane Ivanova i Starog Tamiša, kako bi najavila nova ulaganja u putnu infrastrukturu koja će se raditi u narednom periodu. Ove dve mesne zajednice, posle više decenija, dobiće asfaltirane ulice.

Iako najmanje selo na teritoriji grada Pančeva, Ivanovo svojim ambijentom i lepotom privlači značajnu pažnju. Projektom javno – privatnog partnerstva, u narednom periodu radiće se na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije. Građani ovog sela će posle više decenija dobiti asfalt koji im je potreban za normalno funcionisanje.

– Ovo je zadnja ulica u selu i jako je podvodna. Mnogo će nam značiti što ćemo dobiti afalt, da možemo normalno da stignemo do kuća. Mi nemamo kola, ali nam dolaze deca, ljudi idu sa traktorima u polje, kaže Stanka Mesaroš.

 –  Značiće nam mnogo. Ovaj potez od moje ulice nije dugo rađen. Većina ulica je asfaltirana, ali potez do kraja je mnogo propao, ima rupa, pa će nov asfalt značiti meštanima ove ulice, istakao je Mile Cvetanović.

Meštani Ivanova će za par nedelja dobiti više od 2 kilometra putne infrastrukture visokog kvaliteta, istakla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

 – Nalazimo se na raskrsnici Proleterske i Vojvođanske ulice, gde će se radovi izvoditi. Pored ove, radiće se i ulica Matije Gupca, radiće se trotoari u ulici 29. novembra kao i Vojvođanska i Ive Lole Ribara. Ono što je nama od velikog značaja je da mi ravnomerno ulažemo u sva naseljena mesta ne preveći nikakav izuzetak i sigurna sam da su to građani prepoznali. Na osnovu zahteva naših građana se radovi izvode. Radovi se izvode putem rehabilitacije postojeće kolovozne konstrukcije. U Ivanovu je ostalo još par ulica koje nisu asfaltirane, a posle završetka ovih radova praktično neće biti neasfaltiranih ulica, kaže Maja Vitman, gradska menadžerka.

Joška Duduj, predsednik MZ Ivanovo zahvalio je gradu Pančevu i čelnicima grada što su prepoznali potencijal Ivanova.

Ulaganjem u infrastrukturu smo doveli do toga da se u Ivanovu traži kuća više. Javno – privatnim partnerstvom završavamo kompletnu putnu infrastrukturu. Ove godine će se raditi Proleterska ulica, Matije Gupca, ugao Matije Gupca i Nasipske, Vojvođanska i deo ulice Ive Lole Ribara, kao i trotoari ispred škole i katoličke crkve u cilju poboljšanja prilaza deci i meštana, kaže Joška Duduj, predsednik MZ Ivanovo.

Iz budžeta Grada za ovu godinu, planirana su sredstva za izradu tehničke dokumentacije za igradnju kapele, istakla je Vitman.

 – Obišli smo i parcelu u neposrednoj blizini groblja gde će se budžetom grada raditi projektno tehnička dokumentacija za izgradnju kapele koja je od velikog značaja za sve meštane Ivanova. Očekujemo da izrada bude gotova do kraja godine, a verovatno od naredne ćemo krenuti sa izvođenjem radova. Ivanovo je jedno divno mesto, možemo da kažemo Vojvodina u malom. Imaju fantastičan Dom kulture koji izuzetno dobro radi i funkcioniše, takođe imaju i osnovnu školu, a prošle godine smo otvorili i vrtić, gde trenutno boravi 23 mališana.

Projektom javno – privatnog partnerstva biće urađena i Orahova ulica u naselju Stari Tamiš.

Lokalna samouprava prepoznaje potrebe građana i uvek se trudi da na najbolji mogući način dođe do rešenja, istakao je Bojan Petković, predsednik MZ Stari Tamiš.

 – Biće veoma značajno za naše naselje da dobijemo asflatiranu ulicu, s obzirom da ovde živi mnogo penzionera i mnogo će im značiti. Nastavićemo dobru saradnju sa gradom, i očekujem što više projekata, kaže Bojan Petković.

Ova godina će doneti mnogo novih ulaganja i radujemo se tim realizacijama, istakala je Maja Vitman. Ona je dodala da su potrebe dece i građana sa teritorije celog grada na prvom mestu.

Related posts

Analitičari: Izlazak Zelenovića na izbore nova farsa u Đilasovoj režiji

Jasmina Petkovic

SNS Šabac: Građani će glasati za poštenje i rad

Zorana Stekovic

U Gerontološkom proslavili osmi mart

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija