7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin prisustvovao generalnoj probi združene taktičke vežbe policije i Vojske sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021″

Generalna proba uoči združene taktičke vežbe policije i Vojske sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“, koja će biti održana u subotu, 17. aprila, održana je danas na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“.

Generalnoj probi prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

U vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Prikaz će otpočeti na poligonu „Orešac“ dinamičnom akcijom savladavanja terorista i oslobađanja talaca dejstvom iz vazduha, sa kopna i na vodi.

U vežbi na Orešcu učestvuju Specijalna antiteroristička jedinica i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigada za specijalne operacije, 63. padobranska brigada, kao i helikopteri RV i PVO Vojske Srbije.

U vežbi su angažovana tri helikoptera i 20 oklopnih borbenih vozila Miloš, Hamer i BOV N15A, a biće prikazana i upotreba dronova, ali i antidron komponenta.

U vežbi učestvuju i specijalne ronilačke jedinice policije i Vojske koje će prikazati dejstvo na vodi, dok će biti izvedena i vežba izvlačenja pripadnika koji su obavili zadatak helikopterom upotrebom tehnike grozd.

Na „Pasuljanskim livadama“ jedinice Kopnene Vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazaće postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovaće i lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane.

Jedinice Kopnene vojske prikazaće manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

Related posts

Vandali uništili i opljačkali objekat udruženja vinara, policija brzo reagovala!

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić nakon sastanka sa izaslanikom Kralja Bahreina: Stvorili smo veliko poverenje

Vanja Vićentić

Još 3.460 novih slučajeva korona virusa u Srbiji

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija