24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin prisustvovao generalnoj probi združene taktičke vežbe policije i Vojske sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021″

Generalna proba uoči združene taktičke vežbe policije i Vojske sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“, koja će biti održana u subotu, 17. aprila, održana je danas na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“.

Generalnoj probi prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“, prikazaće deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija.

U vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Prikaz će otpočeti na poligonu „Orešac“ dinamičnom akcijom savladavanja terorista i oslobađanja talaca dejstvom iz vazduha, sa kopna i na vodi.

U vežbi na Orešcu učestvuju Specijalna antiteroristička jedinica i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i 72. brigada za specijalne operacije, 63. padobranska brigada, kao i helikopteri RV i PVO Vojske Srbije.

U vežbi su angažovana tri helikoptera i 20 oklopnih borbenih vozila Miloš, Hamer i BOV N15A, a biće prikazana i upotreba dronova, ali i antidron komponenta.

U vežbi učestvuju i specijalne ronilačke jedinice policije i Vojske koje će prikazati dejstvo na vodi, dok će biti izvedena i vežba izvlačenja pripadnika koji su obavili zadatak helikopterom upotrebom tehnike grozd.

Na „Pasuljanskim livadama“ jedinice Kopnene Vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prikazaće postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovaće i lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane.

Jedinice Kopnene vojske prikazaće manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

Related posts

Dežurne ekipe JKP “Grejanje” otklanjaju havarija na toplovodu

Branislava Grčić

Zdrava ishrana u vreme posta

Vanja Vićentić

Vučić uputio telegram saučešća porodici glumca Marka Nikolića

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija