15. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Novi smer u Baletskoj školi

Po prvi put u Pančevu, prijemni ispit kandidata za upis u Srednju baletsku školu „Dimitrije Parlić“ u Pančevu, održaće se i za upis na odseku narodna igra, obrazovni profil igrač narodne igre. Za ovaj smer primiće se 16 kandidata, odnosno budućih učenika.  Datumi prijemnih ispita zavise od osnovnog obrazovanja učenika.

Od Banata i Bačke na severu, preko istočne, zapadne, centralne i južne Srbije, raznolikost i lepota narodne nošnje sa svojim detaljima i ukrasima u kombinaciji sa igrom i pesmom, daju posebnu draž i potpunu sliku o ovoj umetnosti.

Sve ovo govori o bogatoj tradiciji srpske kulture i običajima koji su prenošeni sa generacije na generaciju. Raznovrsnost obrazaca igre, koreografskih, ritmičkih i poetskih struktura, etnička, lepota i inventivnost igre nose u sebi sve odlike života i nadarenosti našeg naroda sublimirane u celinu.

Pored već postojećih smerova klasičnog baleta i savremene igre, Škola otvara vrata svim ljubiteljima narodne igre i omogućava četvorogodišnje školovanje i sticanje zvanja profesionalnih igrača narodne igre, u srednjoj baletskoj školi.

Elektronsko prijavljivanje kandidata za narednu školsku 2021/2022. je u toku i trajaće do 15. aprila, na Portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs za autorizovane korisnike, a za ostale zainteresovane učenike i roditelje prijava se može popuniti u prostorijama škole u Ulici Žarka Zrenjanina 25,  14. i 15. aprila od 9 do 16 časova.

Za sve dodatne informacije možete posetiti sajt škole www.dimitrijeparlic.rs.

Related posts

Narodni muzej obeležio 96 godina postojanja

Nikoleta Dragaš

Eksplozija u fabrici vode u Zrenjaninu, povređena dva radnika

Branislava Grčić

Žuto-crni opravdali ulogu favorita protiv Zrenjaninaca

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija