23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Mediji pišu o uspešnoj vakcina diplomatiji Srbije

FOTO: RTV

Srbija menja svoju međunarodnu reputaciju i pokazuje da diplomatija vakcina ne pripada samo globalnim silama, pišu danas Novosti, pozivajući se na članak u Fajnenšel tajmsu, u kojem se ističe da je Srbija “vakcina diplomatijom” predsednika Aleksandra Vučića postala lider u regionu, ali i Evropi.

Zbog toga što je Srbija imala vakcine prva, zbog toga što ima širok spektar ponude vakcina, kao i zbog “vakcina diplomatije”, Vučić je ponizio Evropsku uniju koja to sebi nije smela da dozvoli, piše Fajnenšel tajms.

List ističe da Vučić ima dobre odnose sa Pekingom i Moskvom i da je naručio milione vakcina i sa istoka i sa zapada, napominjući da je Srbija, kao rezultat toga, među prvim evropskim zemljama koja “upravlja ubodima”.

U tekstu se naglašava i da je Beograd podelio vakcine sa zemljama regiona, kao i da desetine hiljada ljudi sa celog Balkana u poslednje vreme dolaze u Srbiju da se vakcinišu.

“Mnogi u regionu sada sa zahvalnošću gledaju na uspeh Srbije u vakcinaciji”, ističe Fajnenšel tajms i konstatuje da ovakvo pozicioniranje Beograda, kao regionalne prestonice, vraća u drugo doba, kada je bio glavni grad Jugoslavije i središte pokreta nesvrstanih.

Related posts

Šest osoba u vršačkom zatvoru zbog kršenja odluke o samoizolaciji

Mica Milakov

U Srbiji 3.086 novozaraženih, preminule 53 osobe

Alba Jovanović

SERVIS za 23.10.2020.

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija