1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ambasador: Državljani Srbije od 19. aprila mogu u Grčku

FOTO: RTV

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da će građani Srbije, prema trenutno dostupnim informacijama, moći da uđu u Grčku od 19. aprila ove godine i to ili avionom ili preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfeja u Bugarskoj.

On je za agenciju Tanjug rekao da će državljani Srbije to moći da učine uz potvrdu o vakcinaciji izdatoj od strane nadležnih službi Srbije ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, kao i da će svaki putnik morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

Za sada, na granici neće moći da se uradi test, već će putnici biti podložni nasumičnom testiranju, rekao je on i dodao da se očekuje da obavezan karantin takođe bude ukinut, najverovatnije od 19. aprila.

“Svim našim državljanima preporučujemo da sačekaju još nekoliko dana da se sve ove informacije objave i u zvaničnom službenom glasniku grčke vlade. Takođe ih pozivamo da se pre polaska na put za sve dodatne informacije slobodno obrate ili ministarstvu spoljnih poslova ili srpskoj ambasadi u Atini, odnosno našim konzulatima u Volosu, na Kritu, na Krfu i u Solunu”, rekao je Spasojević.

Izvor: RTV

Related posts

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije: Najoštrije osuđujemo jezive pretnje upućene predsedniku Vučiću i njegovoj deci

Katarina Popović

Nove olakšice za otplatu kredita dužnicima pogođenim kovidom

Bojana Kecic

Petković: Država Srbija pomaže i pomagaće svima koji su pretrpeli štetu tokom poplava

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija