24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Premijerka Brnabić na predstavljanju portala Moja srednja škola

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas predstavljanju portala „Moja srednja škola“ koji omogućava upis srednjoškolcima onlajn, na jednom mestu, i prezentaciji pametnih IT kabineta u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Brnabić je istakla da se uz elektronske servise i eUpravu teži tome da deca iz Srbije budu spremna za poslove 21. veka i to da bi Srbija bila među najuspešnijim državama zahvaljujući njima.

Ružić: Povećao se odziv studenata za vakcinaciju

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je odziv studenata za vakcinaciju pre dve, tri nedelje, bio očekivan, a da je s vremenom taj odziv postao veći.

“Imajući u vidu da su akademci specifična i starosna dob i kategorija, u Beogradu je krenulo korektno, u Kragujevcu je bilo malo ”štucanja”, ali i tamo je pokrenuto na pravi način”, rekao je Ružić.

Ružić: Ne radimo nesistematično, nismo u procesu snalaženja

Ne radimo nesistematično i nesistemski, i nismo u procesu snalaženja, kazao je danas ministar obrazovanja Branko Ružić u vezi sa onlajn nastavom.

Upitan kakvi su planovi ako pandemija bude prisutna i od 1. septembra, uz konstataciju da se žale nastavnici i roditelji da nisu svi tehnički opremljeni, Ružić je podsetio da je evidentno da se nalazimo u vanrednim okolnostima i da je potrebno sve resurse staviti u funkciju iznalaženja rešenja, kako bi se pokazalo da je naš sistem adaptibilan.

Brnabić: Iguman Sava meta samo zato što čuva Visoke Dečane

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić postao je meta napada na Kosovu i Metohije samo zato što čuva taj manastir, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, upitana za komentar napada na igumana Savu Janjića, rekla da su ti napadi pokazatelj koliko je ugrožena srpska kulturna baština, ali i SPC na KiM.

Ružić: Danas počinje upis u specijalizovane srednje škole

Upis za specijalizovane škole i specijalizovana odeljenja u srednjim školama počinje danas, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Ministar prosvete je u Prvoj beogradskoj gimnaziji, na predstavljanju pametnog IT kabineta i portala „Moja srednja škola“, pojasnio da u Srbiji postoje tri specijalizovane škole, a to su Matematička gimnazija, Filološka gimnazija i Karlovačka gimnazija.

Brnabić:Relaksacija mera čim bude bezbedno

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je danas da će relaksacija epidemioloških mera uslediti čim to bude bezbedno.

Brnabić je, na pitanje novinara da li će doći do popuštanja mera, kazala da se očekuje da se 19.aprila deca vrate u škole.

Related posts

Predsednik Vučić domaćin predsedniku Severne Makedonije

Jelena Obradović

Knjiga – savršen novogodišnji poklon

Nikoleta Dragaš

Vučić: Podrška građana mi je najvredniji poklon u 2020.

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija