28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Održano baletsko takmičenje u Domu vojske

Dom vojske u Pančevu bio je domaćin takmičenja baletskih studija i baletskih škola u organizaciji Centra za igru. Petsto dvadeset takmičara iz 21 baletskog studija nadmetalo se u tri etape takmičenja.

Balet je umetnost koja zahteva disciplinu, rad i upornost ali u isto vreme donosi neprocenjivo iskustvo. Kalina Kosnić pohađa časove baleta od šeste godine. Igra ju je zainteresovala i podstakla da se upiše u baletsku školu.

Nastavnici sa svojim učenicima rade veoma predano i brinu o uspehu svojih đaka. Takmičari se pripremaju mesecima, pa kad se izađe na scenu, treme nema.

Od 140 polaznika Baletske škole “Ašhen Ataljanc” na takmičenje je došlo njih 40.

Organizator Ljubiša Nikolić navodi da je bilo teško pripremiti takmičenje, s obzirom na situaciju sa pandemijom korona virusa. Učesnici su bili podeljeni u tri etape, kako bi se izbegla gužva. Kategorije se dele po starosti takmičara i stilu igranja.

Balet gradi snažne, stabilne, disciplinovane i uspešne pojedince. Ono što ih motiviše je ljubav prema igri, a ta ljubav je nemoguća bez lekcija koje oblikuju njihovu ličnost.

Related posts

Predsednik Vučić nakon sednice Vlade: Od danas od 20 sati do 5 ujutru POLICIJSKI ČAS – Zabrana kretanja važi za SVE GRAĐANE

Nikoleta Dragaš

Prekoračenja PM 10 čestica tokom januara

Nikoleta Dragaš

Pokradeni kablovi i oprema na javnoj rasveti

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija