7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Ministarka privrede obišla ,,Tigar” AD u Pirotu

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas ,,Tigar AD u Pirotu i tom prilikom istakla da veruje da će se uskoro naći rešenje za tu kompaniju što je vrlo bitno za ceo grad. „Tigar” AD ide u UPPR, što znači da će preduzeće poslova ti prema tom unapred pripremljenom planu reorganizacije. Oni rade, isplaćuju zaradu i verujemo da će u narednom periodu poboljšati poslovanje. Primetna je zainteresovanost investitora za ovu kompaniju što je odlična vest“, rekla je Atanasković.
Navodeći da 80 odsto proizvodnje ide za izvoz i to najviše u Francusku, ona je istakla da joj je drago što Tigar opstaje i u ovim teškim vremenima jer je reč o pravim borcima.
Prema njenim rečima, to se videlo i 2015. godine kada su dobili prvi UPPR i kada je država konvertovala sva njihova dugovanja i spasila ih od mnogo gore situacije.
„Nakon toga oni su uspeli da se oporave i potpuno sami krenu dalje, da prave nove proizvode, pokrenu se, traže rešenje, stanu na noge…“, rekla je Atanasković.
Kako je istakla, najbitnije je da sada izmiruju potpuno sve obaveze prema državi i prema svojim radnicima.
„Tigar je jedan od 556 preduzeća koja smo nasledili za privatizaciju 2014 godine. Danas u privatizacionom portfelju imamo 77 preduzeća, a moram reći da smo zadovoljni privatizacijama velikih giganata kao što su Železara, Galenika, RTB Bor, PKB“, rekla je Atanasković.
Ministarka je napomenula da je poseta Pirotu i ,,Tigru” AD još jedna u nizu poseta privrednim subjektima širom Srbije.
„Želimo da čujemo sa kakvim se izazovima susreću privrednici, da promovišemo vidove podrške koju pruža Ministarstvo privrede, ali i da zajednički gradimo bolji privredni ambijent“, rekla je Atanasković.
Pomoćnik generalnog direktora kompanije ,,Tigar” AD Danijela Aleksov zahvalila se ministarki na poseti ukazujući da je poslovanje.
Ona je istakla da se u fabrici dnevno, u tri smene, proizvode sedam do osam hiljada pari obuće i da takva upošljenost proizvodnih kapaciteta i stabilno poslovanje nije bilo moguće bez podrške države i Ministarstva, pre svega u rešavanju za ostalih dugovanja.
„Na pragu smo usvajanja UPPR koji će, uz ovo rasterećenje dugova, garantovati dobru finansijsku stabilnost“, rekla je Aleksov.
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kaže da je poseta ministarke Atanasković značajan signal gradu Pirotu i ,,Tigru” AD da država vodi računa o njima.
On je istakao da je Tigar sa više od 1.000 zaposlenih i tekako bitan za Pirot te da raduje informacija o usvajanju UPPR-a i eventualnom nalaženju strateškog partnera, odnosno privatizacije kompanije.
On je naveo i daočekuje da kraja ove godine u tom gradu bude otvoreno oko 1.000 novih radnih mesta.
„Da bi grad bio stabilan mora ekonomski da posluje dobro i da privreda živi.“, rekao je Vasić.
Načelnik Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić rekla je da statistički gledano u Pirotskom okrugu, koji po popisu iz 2011. godine ima više od 90.000 stanovnika, ima 862 kompanije i 2.157 preduzetnika.

Related posts

Ministar Đorđević u Beloj Crkvi

Mica Milakov

Vučić po izlasku iz bolnice na svom radnom mestu

Nikoleta Dragaš

“Ljuti” hobi porodice Bađura iz Vojlovice

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija