7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin prisustvovao uvežbavanju pripadnika policije i vojske pred združenu taktičko – pokaznu vežbu „Odgovor 2021“

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Orešcu uvežbavanju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije pred predstojeću združenu taktičko-pokaznu vežbu „Odgovor 2021“.

Ministar Vulin, objasnio je da će kroz ovu vežbu pripadnici elitnih jedinica policije i vojske pokazati da u trenutku ugroženosti bezbednosti našeg naroda i zemlje, i svih Srba gde god da se oni nalaze, postaju oružane snage Srbije, spremne da zajednički stanu u zaštitu svog naroda.

Prema njegovim rečima, ovaj vid zajedničke vežbe policije i vojske po veličini i kompleksnosti nikada nije rađen u modernoj istoriji Srbije.

„Prikazaćemo kako se u slučaju ugroženosti, u skladu sa zakonom, uspostavlja vrhovna komanda, pozicija vrhovnog komandanta, način funkcionisanja naših jedinica, pa sve do tehničkih detalja kako bi se naše jedinice na terenu ponašale da je bezbednost našeg naroda, naše zemlje, i Srba gde god da se oni nalaze, na bilo koji način ugrožena“, naveo je ministar Vulin. 

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“ za cilj ima da prikaže odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije u izvođenju združene operacije.

U predstojećoj vežbi učestvuju pripadnici Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnici Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Related posts

VUČIĆ: Ovo će promeniti Srbiju!

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorima Belgije i Holandije

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić: Dok sam predsednik nećemo priznati Kosovo

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija