7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Pančevo Vesti

Takmičenje mladih muzičara u MŠ “Jovan Bandur”

Muzička škola „Jovan Bandur” iz Pančeva organizovala je drugo međunarodno takmičenje „Maksa Popov” u specifičnim uslovima. Bez prisustva publike nadmetali su se mladi muzičari do 19 godina, svirači tambure i mandoline.

Iako su bili predviđeni, na ovogodišnjem takmičenju „Maksa Popov“ orkestri nisu učestvovali zbog epidemioloških mera. Ove godine odziv takmičara bio je veći nego prošle godine. Međutim nisu nastupali takmičari iz inostranstva zbog aktuelne situacije.

Profesori koji su imali učenike u određenim kategorijama, ujedno ču činili i žiri. Kako navodi direktor muzičke škole Mihajlo Jović, ovakav način odabira žirija doprineo je razmeni mišljenja i iskustva među profesorima.

Zbog zdravstvenih problema neki učesnici , kao i profesori, otkazali su svoj dolazak.

Iz muzičke škole se nadaju da će se situacija sa pandemijom smiriti kako bi mogli da se vrate u normalan način rada škole.

Ove godine takmičilo se 24 učesnika u šest kategorija od drugog razreda osnovne škole pa do četvrtog srednje. Programi za osnovce i srednjoškolce se razlikuju u dužini i većoj ozbiljnosti dela koje sviraju.

Related posts

Predsednik Tramp danas sa predsednikom Vučićem i Hotijem na ceremoniji potpisivanja

Zorana Stekovic

Zelenilo: Jesenje ulepšavanje Pančeva

Mica Milakov

Sakupljeno više od 1100 m³ kabastog otpada

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija