31. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Šumsko gazdinstvo „Banat“ završava prolećnu sadnju

Šumsko gazdinstvo „Banat“ Pančevo ovih dana završava prolećnu sadnju mladih sadnica. Prema rečima Željka Sušeca, direktora gazdinstva pošumljeno je blizu 570 hektara šuma, a u planu je da se šume podignu i na mestima gde ih do sada i nije bilo.

Šumsko gazdinstvo „Banat“ JP Vojvodinašume radi po planovima desetogodišnjeg gazdovanja šumama i to je jedno od osnovnih pravila njihovog svakodnevnog rada, kaže Željko Sušec, direktor  gazdinstva. Oni su tokom jesenje i prolećne sadnje pošumili blizu 570 hektara  šuma.

O Deliblatskoj peščari, kao specijalnom rezervatu prirode se posebno vodi računa. Tokom prolećne sadnje, na ovom mestu posađene su vrste specifične za ovo podneblje, crni bor, bela topla i hrast.

Sušec napominje da Javno preduzeće Vojvodinašume samo proizvodi sav rasadnički materijal u svojim rasadnicima. Godišnje se proizvede oko 340 hiljada sadnica.

U Vojvodinašumama ističu da imaju dobru saradnju sa lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine i da često donaraju sadnice, kako bi što više površina bilo pošumljeno i ozelenjeno.

Related posts

Predsednik Vučić uputio čestitku kancelaru Sebastijanu Kurcu

Nikola Toadjer

PREDSEDNIK VUČIĆ: Nismo doneli konačnu odluku o vanrednim izborima

Mica Milakov

NATO agenti u Srbiji: Šta je Atlantski Savet Srbije?

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija