3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti princa Filipa

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham, Tanjug/Tanja Valić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga, u kojem se kaže:

”U ime građana Srbije i u svoje ime želim da vam uputim najiskrenije saučešće povodom smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga.

Princ Filip će uvek predstavljati primer nesebične javne službe, kao i stalnih nastojanja da svojim autoritetom i zalaganjem doprinese dobrobiti Ujedinjenog Kraljevstva. Svojom ličnošću i osećajem za odgovorno vršenje zahtevnih javnih dužnosti tokom decenija, stekao je nepodeljenu naklonost ne samo Britanaca, već i čitavog sveta.

Bio je duboko posvećen dobrobiti Britanije. Nenametljivo, ali čvrsto, osvojio je srca svojih sunarodnika, ali i svih ljudi bez obzira na naciju, rasu ili veroispovest, koji su cenili njegovu ozbiljnost, predanost, vedar duh i iskreni patriotizam ukorenjen u neprestanom služenju državi tokom čitavog niza decenija bremenitih velikim brojem izazova.

Kao potomak slavnih kraljevskih porodica, princ Filip je i u najtežim vremenima pokazivao oficirsku snagu i doslednost, čime je bio oslonac porodice i cele zemlje koja će ga pamtiti sa poštovanjem i dubokim uvažavanjem.

Još jednom izražavam duboko saučešće, uveren da će Ujedinjeno Kraljevstvo na pravi način nastaviti da pamti princa Filipa, vojvodu od Edinburga”, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Related posts

Crvena zvezda slavi 75. godina postojanja

Jasmina Petkovic

Decenija programa “Zajednici zajedno”

Zorana Stekovic

Odbornici usvojili rebalans. Novi v.d. direktora JP “Urbanizam” Slave Bojadžijevski

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija