3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije

Održan probni završni ispit iz matematike za osnovce

Polaganje probnog završnog ispita za učenike osmih razreda osnovnih škola počelo je danas. Osmaci su danas u 13 časova polagali probni ispit iz matematike, dok će sutra od 9 sati polagati test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika.

Kombinovani test na programu je sutra od 11 časova i 30 minuta. Pre toga osmaci će proveriti svoje znanje iz maternjeg jezika.Test se ne ocenjuje, a traje dva dana.Ovaj test se ne ocenjuje. Rešavanje testova traje 120 minuta. Svi učenici, odnosno osmaci škole “Vasa Živković”, tačnije njih 89, polagali su probni ispit iz matematike.

Probni završni ispit treba da omogući učenicima da se upoznaju sa procedurama ispita i načinom polaganja. Učenici treba da rade zadatke bez tenzije i bez treme. Probni završni ispit je provera trenutnog znanja, koji treba da pokaže koliko su spremni i šta je još potrebno da eventualno nauče kako bi upotpunili svoje znanje za završni ispit”

Probni završni ispit održavaju se u školi, u grupama, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Na probnom završnom ispitu učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završenog ispita, organizaciju prostora i rada, uloge odeljenskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo. A u toku je i upis u osnovne škole.

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremio je ispitna pitanja koja su dostavljena školama preko nadležnih školskih uprava. Kontrole testova biće obavljene u matičnim školama.

Related posts

Danas u Pančevu 8.martovski bazar

Mica Milakov

Rotarijanci donirali četiri kompjutera OŠ “Olga Petrov”

Jasmina Petkovic

Počela prijava za dodelu auto-sedišta za bebe

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija