19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Sutra sednica Kriznog štaba o popuštanju mera

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti razmotrena trenutna epidemiološka situacija, kao i mere, biće održana sutra, najavila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da ona skoro svakodnevno razgovara sa medicinskim delom Kriznog štaba i zna šta je njihov stav – a to je da još nije vreme za popuštanje mera, jer nam ide dobro, ali da to ne bi trebalo sada da se ugrozi.

“Brojevi padaju, procenti su bolji i to je rezultat, donekle mera, ali u velikoj meri vakcinacije. Videćemo sutra šta će biti odluke”, rekla je Brnabić na pres konferenciji.

U Srbiji je do sada vakcinisano skoro 30 odsto punoletnih građana, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li misli da je potrebna ozbiljnija kampanja države za vakcinaciju građana.

Brnabić je istakla da je mnogo više građana prijavljeno za vakcinaciju i da su to dosta dobri rezultati.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da u Srbiji ne postoji potreba za uvođenje obavezne vakcinacije.

Ocenila je da su građani Srbije pokazali da su odgovorni, da ne padaju na teorije zavere i da, koliko god bio jak antivakserski pokret, veruju u svoj zdravstveni sistem i institucije.

“Za sada je veliko interesovanje i nema razloga da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije. Imamo ljude koji se sami od sebe prijavljuju za vakcinaciju”, objasnila je Brnabić.

Related posts

Kako brinuti o ljubimcima tokom hladnijih dana

Jasmina Petkovic

Rekonstrukcija Boračke ulice u Vojlovici

Katarina Popović

Tužilaštvo: Određen pritvor od 30 dana za N. F. i deo kriminalne grupe koja je uhapšena u Pančevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija