8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Svi ubijeni u NATO agresiji su mučeničke žrtve laži i sile

“1941. godine, Beograd su bombardovale sile Trojnog pakta, a 1999. i neprijatelji i saveznici srpskog naroda iz vremena otpora nacizmu i to jeste razlika između dve agresije, ali to ne menja činjenicu da su oba napada izvedena bez objave rata i bez saglasnosti međunarodnih foruma, svako u svom vremenu. 1941. smo bombardovani, jer smo odbili da potpišemo ugovor sa Trojnim paktom i zbog laži o diskriminaciji nemačke manjine, a 1999. smo bombardovani jer nismo pristali da se poništimo u Rambujeu i zbog laži o diskriminaciji šiptarske manjine. Poređenje se samo nameće i nije ga moguće izbeći”, izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagujući na saopštenje nemačkog ambasadora Šiba u kojem je ponovio da je bombardovanje SR Jugoslavije 1999. bilo potrebno i opravdano ali se usprotivio bilo kakvom upoređivanju te operacije sa Drugim svetskim ratom.

“Za naslednika države koja je izazvala dva svetska rata, ambasador Šib nedovoljno brine kakva sećanja među Srbima bude njegove izjave i kakve rane otvara zemlji čije gostoprimstvo uživa, ali se, ipak, bučno ljuti kada mu se odgovori. Nije tajna da je zemlja ambasadora Šiba bombardovala Srbiju sa osećajem istorijskog revanša za brojne poraze i baš zato nije bilo ni najmanje potrebe da nam sve to ambasador Šib ponovi 6. aprila, a posebno ne rečnikom i tonom okupacionih komandanata Srbije”, dodao je ministar i predsednik PS-a Vulin. 

“Može zemlja ambasadora Šiba i sada da podigne medijsku i obaveštajnu silu protiv nas koji svedočimo istinu, ali istinu ne može da promeni, a istina je da je NATO agresija na SRJ poslednji nekažnjeni zločin dvadesetog veka i svi ubijeni u njoj su mučeničke žrtve laži i sile. Ko ne može da ih žali, neka ih bar ne vređa”, poručio je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Related posts

Gost Lica nacije Dušan Bajatović: Srbija ima najbolji mogući kvalitet gasa

Vanja Vićentić

U Srbiji 5.201 novih slčajeva zaraze korona virusom

Vanja Vićentić

Preventiva čuva dečije zube

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija