19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Bombardovanje Srbije 1941. i 1999. je zločin

“Šestog aprila, na dan kada je Nemačka u Drugom svetskom ratu ubila desetine hiljada Beograđana, ambasador Nemačke bi morao da obilazi groblja pobijenih i polaže vence. Umesto toga, gospodin Šib je pravdao aprilsko bombardovanje Srbije 1999. godine. Takva bahatost priliči nemačkom okupacionom komandantu Srbije, ali nikako ambasadoru Nemačke u Srbiji”, izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući izjavu nemačkog ambasadora u Srbiji da je bombardovanje Jugoslavije 1999. bilo potrebno. 

“Bombardovanje Srbije 1941. je zločin, bombardovanje Srbije 1999. je zločin. Komadanje Srbije 1941. je zločin, komadanje Srbije 1999. je zločin. Jugoslavija je 1941. napadnuta zbog odbijanja da se drži ugovora sa Trojnim paktom i zbog diskriminacije nemačke manjine, 1999. SR Jugoslavija je napadnuta zbog odbijanja da potpiše svoj nestanak u Rambujeu i zbog odnosa prema šiptarskoj manjini. 

Zbog izazivanja dva svetska rata i straha sveta da bi ujedinjena Nemačka mogla da ponovi zločine, Ustav Nemačke zabranjuje angažovanje vojske Nemačke van njenih granica. Bombardovanje Jugoslavije je pokazalo da je strah opravdan”, poručio je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Related posts

Pokret Socijalista uputio čestitku Vučiću i SNS-u

Jelena Belić

Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša: Predsednik ima dobru viziju za jug Srbije

Zorana Stekovic

Ratno vazduhoplovstvo i PVO snažnije nego ikada

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija