20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vakcinacija bez zakazivanja na teritoriji Pančeva – veliko interesovanje meštana Jabuke

Danas je na teritoriji naseljenih mesta koja pripadaju Gradu Pančevu počela organizovana vakcinacija stanovništava bez zakazivanja. Vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“ danas su vakcinisani žitelji Jabuke. Odziv je bio izuzetno veliki.

Organizovana akcija vakcinacije protiv kovida 19 bez prijvljivanja za  žitelje Jabuke pokazala se kao veoma dobra. Mnogi su nam rekli da je to što nisu morali da putuju do Pančeva i što su mogli da vakcinu prime u svom selu od velikog značaja.

– Sad je prilika da mi sa sela primimo vakcinu, ne moramo u grad jer nam je dalje. Ovo je super, možemo ispred kuće takoreći da primimo vakcinu – kazao je Nikolovski Borivoje.

– Prijavila sam se pre dva dana preko E-uprave, ali mi je ovo odlično došlo, vakcinisaću se ranije. Pozivamo sve mlade da se vakcinišu kako bi sačuvali zdravlje svojih starijih, naše bake i deke, jer je ipak zdravlje na prvom mestu – rekla je Jovana Nikolovski.

– Mnogo znači, mi smo se prijavili pre dva meseca – kaže Zaevski Milena.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obišao je punkt u Jabuci, gde je i otpočela vakcinacija protiv kovida 19 bez zakazivanja.

– Mi smo prezadovoljni brojem i odzivom sugrađana na naš poziv koji smo juče uputili za vakcinaciju bez zakazivanja. Samo u prvom satu se prijavio veliki broj sugrađana Jabuke. Vakcinacija je najvažniji posao kojim se sada bavimo. Definitivno je kovid 19 najveći problem sa kojim smo se susreli. Imamo dovoljan broj vakcina. Bili smo malo skeptični, ali odziv sugrađana je fantastičan. Sugrađani su pokazali svoju ozbiljnost i želju da što pre prevaziđemo ovaj problem i vratimo se u normalu. Na ovaj način želimo da vakcinišemo što više sugrađana, dođemo do kolektivnog imuniteta i vratimo se normalnom životu – rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Žitelji Jabuke vakcinisali su se vakcinom Sinofarm, kineskog proizvođača. Narodni poslanik SNS Marko Mladenović, koji živi u Jabuci, ukazao je na značaj vakcinacije i sam se vakcinisao u mestu u kom živi.

– Odličan odziv meštana Jabuke. Ja ću iskoristiti priliku da pozovem meštane svih 9 naseljenih mesta da se odazovu vakcinaciji, da pokažu da brinu o svom zdravlju i kolektivnom imunitetu cele države. Volonteri dele čaj, pomažu sugrađanima, obezbeđena su mesta gde mogu da sede, podeljeni brojevi i sve funkcioniše savršeno – rekao je Marko Mladenović.

Organizaciju i nadzor nad vakcinacijom sprovodi Gradski štab za vanredne situacije putem Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja. Simbolično, na Svetski dan zdravlja, koji se obeležava 7. aprila, započela je vakcinacija bez zakazivanja u Južnobanatskom okrugu, ističe direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljiljana Lazić, i dodaje da je odziv za vakcinaciju u Jabuci više nego dobar.

– Akciju smo započeli u Jabuci, ali u celom Južnobanatskom okrugu postoji jedan vakcinalni punkt gde se vakcinišu bez zakazivanja. Vakcina za sada ima dovoljno, radi se o kineskoj vakcini. Nadamo se da će odziv biti dobar i u drugim naseljenim mestima. Zavod će se truditi da obezbedi dovoljan broj vakcina, kako bi svaki naš građanin koji dođe na vakcinalni punkt bio vakcinisan – rekla je dr Ljiljana Lazić.

Vakcinacijom će biti obuhvaćene sve starosne kategorije stanovništva od 18 godina, prioritet imaju stariji sugrađani od 65 godina. Vakcinacija će se obavljati u svim naseljenim mestima i u Pančevu od 8 do 15 sati. Osmog aprila vakcinisaće se žitelji Dolova, 9. aprila vakcinacija je u Glogonju, žitelji Kačareva planirani su za vakcinaciju bez zakazivanja 10. aprila, dok će 11. aprila vakcinu moći da prime stanovnici Omoljice i Ivanova. Naseljeno mesto Starčevo planirano je za 12. april, dok će 13. aprila moći da se vakcinišu žitelji Banatskog Novog Sela; 14. aprila vakcinacija bez zakazivanja protiv kovida 19 planirana je u Banatskom Brestovcu. Vakcinacija će se obavljati u mesnim ambulantama od 8 do 15 časova.

Related posts

Ministar Vulin: Bilo je časno

Bojana Kecic

MUP: Do formiranja svih kol centara u Srbiji, stariji sugrađani mogu pozvati i na 192 za pomoć

Mica Milakov

Novi Sad: Trilateralni sastanak Vučića, Zaeva i Rame o “malom Šengenu”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija