20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić primio akreditive novog ambasadora Meksika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Meksika Karlosa Feliksa i izrazio uverenje da će on svojim diplomatskim umećem, uz pomoć naše strane, dati značajan doprinos razvoju svestranih veza između Srbije i Meksika.

Dvojica sagovornika su se saglasili da suverene države sa nezavisnom politikom treba više da se povezuju i sarađuju.

Vučić je ambasadoru poželeo dobrodošlicu i uspešan rad u našoj zemlji napominjjući da on počinje u godini kada obeležavamo 75. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, saopštila je pres služba predsednika.

Ambasadop Feliks izrazio je posebno zadovoljstvo zbog toga što će ovaj diplomatski mandat provesti u Beogradu, u kojem je već službovao.

Vučić i ambasador Feliks su konstatovali da su odnosi Srbije i Meksika prijateljski i zasnovani na međusobnom razumevanju i podršci, ali da je neophodno intenzivirati politički dijalog i snažiti ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Feliksu na podršci Meksika teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na doslednoj i principijelnoj politici poštovanja međunarodnog prava.

Ambasador Feliks preneo je pozdrave predsednika Obradora i stav Meksika da sa Srbijom ima mnogo zajedničkih interesa, uključujući i saradnju na multilateralnom planu.

Predsednik Vučić je uzvratio pozdrave predsedniku Obradoru i najavio da će delegacija Srbije na visokom nivou prisustvovati proslavi trostrukog jubileja Meksika u septembru ove godine.

Related posts

Vučić u Parizu: Očekuju nas važni razgovori

Nikoleta Dragaš

Demonstranti nasrnuli na zgradu RTV Vojvodine

Branislava Grčić

Predsednik Vučić sa dir. Sv. zdravstvene organizacije za Evropu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija