20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić primio akreditive ambasadora Turske u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Turske Hamija Aksoja, kojem je poželeo uspeh tokom rada u Beogradu.

Ambasador Aksoj je predsedniku Vučiću preneo srdačne pozdrave predsednika Erdogana.

Vučić je uzvratio pozdrave i izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutog visokog nivoa bilateralnih odnosa Srbije i Turske, posebno zbog intenzivnog političkog dijaloga, kao i pojačane ekonomske saradnje, u atmosferi međusobnog uvažavanja i poverenja, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona.

U tom kontekstu je pozdravio sve izraženiji interes turskih kompanija da ulažu u srpsku privredu, posebno u slabije razvijenim delovima naše zemlje.

Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Naglasio je da se nada da će okolnosti da dozvole da uskoro bude održana sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, čijem radu naša zemlja pridaje veliki značaj.

Sagovornici su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture, saopštila je Pres služba Predsednika.

Related posts

Do sto evra od danas i telefonom, evo broja

Branislava Grčić

Sneg dočekan spremno, u Pančevu ulice čiste

Mirjana Popović

Jedna osoba preminula, 99 novozaraženih

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija