20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Aleksandar Vučić primio akreditivna pisma bugarskog ambasadora

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Bugarske Petka Dojkova, i tom prilikom istakao posvećenost Srbije jačanju sveukupnih odnosa sa Bugarskom, u duhu prijateljstva i međusobnog razumevanja.

Ambasador Dojkov je preneo predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Rumena Radeva i premijera Bojka Borisova.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je kazao da su odnosi dveju zemalja zajedničkim zalaganjem podignuti na značajno viši nivo.

Sagovornici su konstatovali da je Bugarska jedan od najznačajnijih partnera Srbije po obimu trgovinske razmene, a takođe su ukazali na to da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti investicionih ulaganja, zajedničkih proizvodnih kapaciteta i programa, kao i zajedničkog nastupa na trećim tržištima.

Oni su, takođe, konstatovali da će od najvećeg značaja za Srbiju i Bugarsku da bude završetak auto-puta od Sofije do granice dveju zemalja, kao i drugih infrastrukturnih projekata.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci koju Bugarska pruža procesu evrointegracija Srbije.

Predsednik Vučić je naglasio i značaj saradnje kroz format Kvadrilaterale, odnosno Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, jer ga smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa i promociju politike mira i stabilnosti u regionu, kao i društveni i ekonomski razvoj, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao je Ramazanski Bajram

Jasmina Petkovic

Stižu pozivi za osobe koje su civilno sluzile vojni rok

Jelena Obradović

DŽABE APELI ! Ponovo gori divlja deponija u naselju “Mladost”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija