20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Aleksandar Vučić primio akreditive ambasadora Holandije u Srbiji

 Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Kraljevine Holandije Josta Reinćesa, kojem je poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu.

Vučić je izrazio uverenje da postoji značajan prostor za unapređenje političkog dijaloga, kao i intenziviranje svih vidova saradnje između Srbije i Holandije.

Sagovornici su konstatovali zainteresovanost obe strane za unapređenje ekonomske saradnje.

Oni su izrazili nadu da će velike multinacionalne kompanije iz Holandije sagledati odličnu investicionu klimu u Srbiji i opredeliti se za poslovanje u našoj zemlji, saopštila je Pres služba Predsednika.

Ambasador Reinćes je izrazio uverenje da će bližim kontaktima doprineti i odluka holandske aviokompanije KLM da uvede direktan let, uz postojeći Er Srbije.

Predsednik je zahvalio na podršci Holandije da Srbija ispuni kriterijume neophodne za pristupanje Evropskoj uniji, istakavši da naša zemlja preduzima neophodne reforme i da će ih ubrzati u oblasti vladavine prava.

On je naglasio da je Srbija prihvatila novu metodologiju pristupih pregovora, izrazivši nadu da ćemo, kako je rekao, biti u mogućnosti da uskoro otvorimo određene klastere.

Govoreći o regionalnim pitanjima, predsednik Vučić je posebno naglasio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija Zapadnog Balkana ka što intenzivnijoj međusobnoj saradnji.

Related posts

Ministar Vulin: Oluja je besprimerni zločin i ne može imati opravdanje, nigde i nipošto

Zorana Stekovic

Stupaju na snagu strože mere povodom koronavirusa

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Nova kovid bolnica spomenik budućnosti

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija