30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Uskoro lepša sala Doma kulture u Banatskom Novom Selu

Rebalansom budžeta Grada Pančeva za 2021. godinu opredeljena su sredstva za rekonstrukciju velike sale Doma kulture “3. oktobar” u Banatskom Novom Selu. Opšti cilj projekta rekontrukcije sale je obogaćivanje kulturnog života stanovnika u Banatskom Novom Selu, kroz unapređen kvalitet srpske i rumunske kulturne ponude.

Dom kulture “3. oktobar” u Banatskom Novom Selu imaće podignute tehničke kapacitete za odvijanje programa i biće spreman za širu regionalnu saradnju. Unapređenje će se postići ne samo u infrastrukturnom smislu, već i u programskom, interkulturalnom i edukativnom, s obzirom da će Dom kulture postati potpuno multi-funkcionalna sredina, rekao je  Bojan Boljanac, direktor Doma kulture.

Rekonstrukcijom velike sale stvaraju se uslovi ne samo za umrežavanje Doma kulture i umetnika u ovom delu Banata već i za realizaciju i implementaciju sadržaja i podizanje kvaliteta usluga, kaže Bojan Boljanac.

Banatsko Novo Selo neguje materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu Srba i Rumuna. Kroz aktivnosti folklornih grupa Doma kulture zajedno sa srpskim ansamblima iz dijaspore i Rumunije, imaju u planu niz koncerata na godišnjem nivou.

Rekonstrukcijom velike sale, Dom kulture će dobiti odvojeni prostori za programe veće i manje posećenosti. Moći će da se odvijaju paralelni programi u maloj sali i velikoj sali, a otvara se i mogućnost za učešće osoba sa invaliditetom i pripadnika marginalizovanih grupa.

Related posts

Bokseri “Zvezde” dobili večiti derbi na Malom Kalemegdanu

Mirjana Popović

Trećaci “Mikine” otputovali na Divčibare

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija