20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

“Sport je važan da bi bio zdrav i snažan” u vrtiću ,,Bajka”

Program „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“ realizuju Sportski savez Srbije i Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje uz podršku ministarstva sporta.  Program je usmeren na razvoj predškolskog sporta, odnosno fizičkog vaspitanja kod dece koja pohađaju vrtić. Danas je program sproveden u vrtiću “Bajka” u Pančevu.

Prema zvaničnim istraživanjima sve veći broj dece ima deformitete kičmenog stuba, stopala i nogu, zatim pojavljuje se problemsa gojaznošću i poremećaja pažnje i koncentracije dece. Vodeći se tim saznanjima program je tako osmišljen da deluje na pravilan razvoj dece.

Program se realizuje u predškolskim ustanovama gradova i opština uz podršku teritorijalnih sportskih saveza.

Jedan od ciljeva jeste i da se pomogne vaspitačima u predškolskim ustanovama u realizaciji programa fizičkog vaspitanja sa inovativnim i kreativnim vežbama.

Program „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“ je nacionalnog karaktera i realizuje se na teritoriji cele Srbije. Besplatan je za sve mališane.

Related posts

Vučić: Srbija za dobru i aktivnu saradnju sa susedima

Zorana Stekovic

Savremene uniforme pripadnika Vojske Srbije

Nikoleta Dragaš

Preventivni pregled povodom Svetskog dana srca

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija