27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Lo Kašo: Solidarnost sa regionom odraz odgovornosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, sa kojim se saglasio da je prošlonedeljna poseta šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića Rimu potvrdila bliskost dveju zemalja i visok stepen međusobnog i razumevanja.


Predsednik Vučić i ambasador Lo Kašo su izrazili nadu da će epidemiološka situacija omogućiti da ove godine bude održana četvrta zajednička sednica vlada, jer bi dala snažan podsticaj svestranoj saradnji dveju zemalja.

S tim u vezi je italijanski ambasador čestitao srpskim vlastima na odličnim rezultatima u vakcinaciji stanovništva, koji nailaze na priznanje širom sveta. Ambasador Lo Kašo je istakao solidarnost naše zemlje sa regionom kao primer doprinosa stabilnosti na Zapadnom Balkanu i ponovio zahvalnost Italije za medicinsku pomoć, koju joj je Srbija pružila u najtežim trenucima.


Predsednik Vučić je rekao da je solidarnost Srbije sa regionom odraz njene odgovornosti i želje da saradnja bude osnov napretka Zapadnog Balkana. On je istakao da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije, kako bilateralno, tako i u sprovođenju regionalne politike. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Italije evropskom putu Srbije.


Ambasador Lo Kašo je potvrdio da je Italija zagovornik ulaska Srbije u Evropsku uniju i da je spremna da pomogne da budu sprovedene reforme, neophodne za evrointegracije. Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, razgovarali o potrebi da se ubrza rad na reformama u oblasti vladavine prava i medija.


Na sastanku se razgovaralo i o dijalogu Beograda i Prištine, pri čemu je predsednik Vučić istakao da je Srbija spremna na dijalog i kompromis kao način rešavanja otvorenih pitanja.

Related posts

Pozorište iz Kovina na slavi u Glogonju

Nikoleta Dragaš

Birališta zatvorena u 20 sati: Rezultati glasanja za Nacionalne savete manjina do 8. novembra

Nikoleta Dragaš

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje napad na kolegu Milana Lađevića

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija