7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Proglašeni pobednici konkursa za srednjoškolce “Evropa i ja”

Publika i stručni žiri izabrali su pobednike konkursa “Evropa i ja”, namenjenog srednjoškolcima u Srbiji, a na kome je prijavljeno gotovo 200 radova i pored izazovnih uslova u vreme epidemije kovida-19.

Srednjoškolce iz cele Srbije ovoga puta najviše je inspirisala tema zaštite životne sredine, kao i borba protiv diskriminacije i sagledavanje odnosa Srbije i EU, navodi se u saopštenju.

Po prvi put i javnost je mogla da glasa za svoje favorite preko vebsajta evropskidnevnik.rs i da oceni korišćenje napredne tehnike i tehnologije u izradi vebsajtova, aplikacija, videa…

Više od 10.000 ljudi se odlučilo da podrži neki od radova, a mnogi su glasali i u više od jedne kategorije, čime su doprineli takmičarskom duhu.

Najboljima je čestitao i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, koji je poručio da različiti načini učenja i druženja usled epidemije nisu sprečili srednjoškolce da budu kreativni.

Nagrada za osvojeno prvo mesto je 500 evra, za drugo 300, a za treće 150 evra.

Vaučeri će biti dodeljeni individualnim pobednicima, članovima pobedničkih timova i mentorima.

Foto : Tanjug

Related posts

Rika jelena u Peščari okupila lovce iz zemlje i inostranstva

Nikoleta Dragaš

“BUDUĆNOST SRBIJE” : U ČETVRTAK VUČIĆ U BOJNIKU, LEBANU, MEDVEĐI I SIJARINSKOJ BANJI

Zorana Stekovic

Jutros puštena voda u Pančevu i selima

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija