19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin i Markovićeva o nastavku saradnje u oblasti upravljanja migracijama

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa šeficom Kancelarije Međunarodne organizacije za migracije Lidijom Marković o nastavku saradnje u oblasti upravljanja migracijama.

Ministar Vulin ukazao je da posebno ceni podršku koju je Kancelarija Međunarodne organizacije za migracije pružila Republici Srbiji tokom migrantske krize i da je ta organizacija uvek imala sluha za potrebe MUP-a.

Kako je naglasio, Srbija će nastaviti na odgovoran i human način da upravlja migrantskom krizom.

Ministar je rekao da očekuje da će buduća saradnja MUP-a i Kancelarije Međunarodne organizacije za migracije osigurati jačanje materijalnih i tehničkih kapaciteta u upravljanju migracijama.

Marković je predstavila planirane projekte i naglasila odličnu dosadašnju saradnju ove organizacije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Ona je istakla da će Ministarstvo unutrašnjih poslova imati punu podršku ove organizacije za planirane aktivnosti, uz uvažavanje potreba MUP-a.

Sastanku je prisustvovao i republički komesar za migracije Vladimir Cucić.

Related posts

PS: Vučić spotom izrazio zahvalnost lekarima, vojsci, policiji

Nikoleta Dragaš

Hočevar: Šta čovek poseje, to će i požnjeti

Vanja Vićentić

Dan za pamćenje u Vrelu, Nemanja i Uroš Matić na Igrama

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija