26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

“Brose” i ulaganja u infrastrukturu ključni za Pančevo, kaže gradonačelnik Stevanović

Otvaranje fabrike Brose u kojoj će posao naći 1.200 radnika, ulaganja u gradsku infrastrukturu, rekonstrukcija Ulice Cara Lazara i dvorišta Američkih zgrada, ključne su stvari koje Grad Pančevo očekuje u narednom periodu, kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

On je u intervjuu za kibicer.rs naveo da su ključne tačke predstojećeg rebalansa gradskog budžeta ulaganje zajedno sa Pokrajinom u Ulicu Cara Lazara koja je jedna od najvažnijih žila Pančeva, uređenje dvorišta “Američkih zgrada” u centru grada, izdvajanja za rekonstrukciju sportske sale Gimnzije, izdvajanja za naseljena mesta kao i 19 miliona dinara planiranih za završetak Trga Neolita.

Stevanović kao problem naveo nedostatak fekalne kanalizacije u naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva.

“Na tom problemu zaista dosta radimo jer to je nešto što je i od nacionalnog značaja. To je ono što od nas traže predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije. Mi tražimo model za rešavanje i nadam se da ćemo ga i rešiti”, rekao je on za Kibicer.

Govoreći o infrastrukturi, navodi da je Pančevo sada na cifri od 40 kilometara asfaltiranih puteva kroz javno privatno partnerstvo.

Kako je naveo, ljudi iz Gasproma koji je vlasnik Rafinerije svojim ulaganjima su doprineli da je vazduh dosta kvalitetnije nego pre investicija Gasproma u NIS.

Istakao je da i Grad Pančevo već pet godina sprovodi projekat usmeren na sufinansiranje priključka za individualna domaćinstva na gasnu mrežu.

Stevanović je ocenio da priliom nedavnog požara u objektu Staklare koji je sada u vlasništvu Promista nije bilo uopšte ni blizu scenariju iz Bejruta.

“Nema nikakvog razloga za strah, nije ga ni u tom momentu bilo”, ocenio je on.

Gradonačelnik Pančeva najavio je da će biti nastavljen razvoj industrijske zone jer će skupština grada u petak usvojiti neophodne odluke da ta zona bude proširena za 55 hektara.

“Srećni smo što je Pančevo prepoznato kao mesto pogodno za investicije i srećni smo što investicije od nacionalnog značaja, na svetskom nivou dolaze u naš grad i zapošljavaju naše sugrađane”, poručio je on.

Related posts

U Srbiji 1.613 slučajeva korona virusa

Mirjana Popović

U Pančevačkoj Kovid bolnici dvoje pacijenata na respiratoru

Jasmina Petkovic

Oslikani ajnforti u Banatu – najčešće u rumunskim domaćinstvima

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija