15. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije

Zaživela usluga ,,Plati” na sajtu MUP-a

Sredinom marta usluga ,,Plati” je zaživela i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova. Razvijena je u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Upravom za trezor, ova usluga omogućiće građanima da umesto popunjavanja nekoliko uplatnica, preko portala E-uprave kreiraju jedinstvenu uplatnicu i uslugu plate elektronski nekom od kartica i integrisanim elektronskim bankarstvom.

Od 16. marta Ministarstvo unutrašnjih poslova omogućilo je građanima jednu novu uslugu – Plati. Takse i naknade za više od 300 postupaka koje rešavaju pred MUP građani i pravna lica sada mogu da plate jednostavno i lako, bez čekanja u redovima, elektronskim putem

MUP dugi niz godina razvija elektronske usluge i teži tome da gde je god moguće građani svoje zahteve reše bez dolaska. Sivčević ističe da u ovom trenutku ima više od 100 elektronskih usluga MUP, ali je izdvojio tri koje su donele najveće benefite građanima.

Cilj MUP-a je da ponudi što veću paletu elektronskih usluga. Da bi se tako nešto rešavalo neophodno je bilo razviti digitalizaciju poslovnih procesa.

U MUP-u prate reakcije građana i na osnovu njih reprojektuje usluge koje nude. Posebno im je važno da sve reakcije, kao i sugestije građani dostavljaju preko nacionalnog portal E-uprava jer je to najbrži i najlakši način da predlozi dođu do nadležnih.

Related posts

Međunarodna vežba “SAREX 38-19” na vršačkom aerodromu

Jasmina Petkovic

Šta radi sudija Ustavnog suda u društvu prevaranta iz Vršca?

Jasmina Petkovic

FIJASKO : Tajkun upropastio Slaninijadu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija