20. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

SKUPŠTINA: Popis stanovništva od 1. do 31. oktobra

Poslanici Skupštine Srbije rad su danas počeli postavljanjem pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a nakon toga će početi raspravu o izmenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, po kojima će se popis, koji je planiran u aprilu, zbog epidemiološke situacije održati od 1. do 31. oktobra.

Izmenama zakona pomeraju se i rokovi za izvršenje pojedinih popisnih aktivnosti, pa se tako za šest meseci pomera rok za objavljivanje konačnih rezultata Popisa iz člana 28. Zakona, tako što se utvrđuje da će se konačni rezultati Popisa, zajedno s metapodacima i izveštajem o kvalitetu, objavljivati u skladu s kalendarom objavljivanja, sukcesivno do 30. juna 2023. godine.

Popisne komisije formiraće se najkasnije četiri meseca pre početka popisivanja, odnosno do kraja maja 2021. godine.

Pored sredstava koja su predviđena za popis, oko 3,5 milijardi dinara, ove godine je potrebno obezbediti dodatna sredstva u iznosu od 375,9 miliona dinara, od kojih će 32,7 odsto doći iz tekuće budžetske rezerve, u skladu sa grant ugovorom potpisanim sa Delegacijom EU.

Related posts

Imunizacija u Južnom Banatu “fajzerom” i “astrazenekom”

Ivana Bogdanovski

Vučić na Generalnoj skupštini UN: KORONAVIRUS MOŽEMO POBEDITI SAMO ZAJEDNO

Nikoleta Dragaš

Danas sahrana Amfilohija, svetu liturgiju predvodiće patrijarh srpski Irinej

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija