23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Prva beba rođena iz odmrznutih embriona u Kragujevcu

U UKC Kragujevac, u najmlađem državnom centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju, iz odmrznutih embriona rođena je prva beba, saopštio je večeras na Instagramu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Prvi pokušaj krio-embriotransfera na svet je doneo Danicu – koja je svojoj majci Mariji ostvarila najveću želju da u rukama drži najsjajniju zvezdu”, naveo je predsednik Srbije na Instagram nalogu “avucic”.

Vučić je čestitao, kako je naveo, od srca ponosnoj majci, ali i “našim neverovatnim lekarima koji su joj svojim znanjem i veštinom pružili šansu za roditeljstvo”.

Predsednik Srbije naglasio je da je, za samo dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju, čak 30 beba rođeno putem vantelesne oplodnje.

“Država će nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem i pomaže parovima koji žele, a ne mogu prirodnim putem, da se ostvare u ulozi roditelja. Jer, budućnost Srbije su naša deca!”, poručio je Vučić.

Related posts

Treća medalja za Srbiju, Dimitrijević osvojio srebro

Miroslava Cvejin

Knjiga “Neverovatna blagodat” zbirka toplih životnih priča

Jasmina Petkovic

Simić podelio pakete mališanima u Prilužju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija