22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije

Nikola Gajić pobednik “Vučković nagrade”

Izabran je pobednik za “Vučković nagradu” koju dodeljuje pančevački slikar Vuk Vučković.  Ove godine titulu je poneo Nikola Gajić svojom autentičnom skulpturom.

U Narodnom muzeju Pančevo otvorena je izložba finalista konkursa za Vučković nagradu, koju je osnovao slikar Vuk Vučković. Da bi se neko prijavio na konkurs potrebno je bilo samo da ima između 18 i 30 godina i da se aktivno bavi umetnošću.  Konkurs je namenjen promociji mladih umetnika sa teritorije grada Pančeva, a ovogodišnji pobednik je Nikola Gajić. On ističe da mu pobeda veoma znači.

Nikola kaže da je umetnošću počeo da se bavi sasvim slučajno. Na ovogodišnjem konkursu pristiglo je 36 prijava. Petočlani žiri  odabrao je 10 umetnika koji su svoje radove predstavili na izložbi finalista. Vuk Vučković lično je pobedniku Nikoli uručio ‘Vučković nagradu’.

U pobedniku su tražili da se razlikuje od ostalih umetnika, da bude ambiciozan i perspektivan. U nameri da pruži podršku mladim umetnicima iz svog rodnog grada, pančevački slikar Vuk Vučković odlučio je da celokupan novčani iznos Novembarske nagrade, koja mu je dodeljena pre dve godine, iskoristi za osnivanje nagradnog fonda za istaknute mlade stvaraoce.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, proglašenju su prisustvovali samo članovi žirija, mediji i finalisti. Publika može da pogleda izložbu od utorka 30. marta do 10. aprila.

Related posts

SNS: Politički program SzS promovisanje nasilja nad ženama

Mica Milakov

Veče puno emocija u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

Sakulski Borac odličan u pripremnom delu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija