7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

Crvena zona Pančevačke bolnice skoro popunjena

U Opštoj bolnici Pančevo crvena zona u kojoj se leče kovid pacijenti je skoro popunjena. Specijalistički centar i ambulante koje se nalaze u zelenoj zoni rade i primaju pacijente koji se leče i od drugih boleti.

Zdravstveni radnici u Opštoj bolnici rade na dva fronta  pored crvene zone u kojima su neprekido sa najtežim pacijentima i u skafanderima, radi i takozvana zelena zona gde se primaju pacijenti koji se leče od drugih bolesti.

– Jako je teško zbog same organizacije, teško za zdravstvene radnike i očuvanje te crvene i zelene zone ne mešanja. Pacijenti se leče i od drugih bolesti oni se nama javljaju i mi se trudimo da maksimalno pokrijemo sve punktove. Kovid je pun za sada nema naznaka da ćemo se širiti, ali situacija se bukvalno menja iz dana u dan. Specijalistički centa i ambulante rade punim kapacitetom malo smo korigovali operacije koje mogu da sačekaju. To je zbog velike frekventnosti kako ne bi došlo do zaražavanja ljudi koji su operisani i koji su već osetljivi, kaže dr Slađana Kovačević, PR Opšte bolnice.

Što se tiče vakcinacije stanovništva u Opštoj bolnici, punkt koji je bio na ORL odeljenju sada je u Specijalističkom centru. E-uprava organizuje  vakcinaciju i na osnovu njihovih uputstava organizuju se tehničare koji  vakcinišu građanstvo.

Related posts

Još 46.800 doza Fajzera stiglo u Srbiju

Nikoleta Dragaš

Potvrđeno 65 slučajeva COVID 19

Jelena Obradović

Pančevka opljačkala Goricu Popović

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija