27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije

Crvena zona Pančevačke bolnice skoro popunjena

U Opštoj bolnici Pančevo crvena zona u kojoj se leče kovid pacijenti je skoro popunjena. Specijalistički centar i ambulante koje se nalaze u zelenoj zoni rade i primaju pacijente koji se leče i od drugih boleti.

Zdravstveni radnici u Opštoj bolnici rade na dva fronta  pored crvene zone u kojima su neprekido sa najtežim pacijentima i u skafanderima, radi i takozvana zelena zona gde se primaju pacijenti koji se leče od drugih bolesti.

– Jako je teško zbog same organizacije, teško za zdravstvene radnike i očuvanje te crvene i zelene zone ne mešanja. Pacijenti se leče i od drugih bolesti oni se nama javljaju i mi se trudimo da maksimalno pokrijemo sve punktove. Kovid je pun za sada nema naznaka da ćemo se širiti, ali situacija se bukvalno menja iz dana u dan. Specijalistički centa i ambulante rade punim kapacitetom malo smo korigovali operacije koje mogu da sačekaju. To je zbog velike frekventnosti kako ne bi došlo do zaražavanja ljudi koji su operisani i koji su već osetljivi, kaže dr Slađana Kovačević, PR Opšte bolnice.

Što se tiče vakcinacije stanovništva u Opštoj bolnici, punkt koji je bio na ORL odeljenju sada je u Specijalističkom centru. E-uprava organizuje  vakcinaciju i na osnovu njihovih uputstava organizuju se tehničare koji  vakcinišu građanstvo.

Related posts

Fudbaleri ,,Železničara” zabeležili novu pobedu

Vanja Vićentić

“Lice nacije” – Nikola Pejaković o teškim trenucima u životu, duhovnosti, pandemiji

Bojana Kecic

U Srbiji 145 novozaraženih, a na respiratoru 29 pacijenata

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija