26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Od Šapca do Beograda za 45 minuta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na novom mostu preko Save kod sela Mačvanski Pričinović, budućeg autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica.

Vučić je u razgovoru sa predstavnicima azerbejdžanske kompanije Azvirt zatražio da se ubrzaju radovi, a posebno na trasi autoputa.

Predsednik je dobio obećanje od izvođača da će autoput od Rume do Šapca biti završen do kraja septembra ili pocetka oktobra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja oktobra 2024. godine.

“Izvođač je skratio rokove za godinu i tri meseca, što je velika stvar”, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da Azvirt dobro radi i da je zadovoljan kako se odvijaju radovi na izgradnji novog mosta dodajući da je jako važno da se što pre završi taj putni pravac.

“Ovo je veoma važno za građane ovog dela Srbije. Autoputeve gradimo kako bi građani imali od toga korist”, naglasio je Vučić.

Obilasku radova prisustvuju i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drabonjak.

Ovaj objekat putne infrastrukture imaće 28 stubova i biće dug nešto više od 1,3 kilometra.

Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara, i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovoj dela Srbije.

Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra , a radove izvodi azerbejdžanska kompanija Azvirt sa domaćim podizvođačima.

Antić je tokom posete gradilištu u februaru ove godine izjavio da će do kraja marta biti završene svi neophodne pripreme kako bi izvođač mogao da bude uveden u trasu budućeg puta od Rume ka Šapcu.

Azvirt je na izlasku iz Hrtkovaca već izgradio kamp za smeštaj radnika koji će raditi na ovoj deonici budućeg autoputa.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se autoput od Novog Sada preko Fruške Gore do Rume dug 45,4 klilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumnsku vezu sa zapdnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Pravac Ruma – Šabac – Loznica od 77 km će zajedno sa Fruškogorskim koridorom biti nova saobraćajnica od ukupno 122,4 km nove saobracajnice.

Novim koridorom od Beograda do Šapca će se stizati za najviše 40 minuta, a do Loznice za sat i 15 minuta.

Related posts

VUČIĆ O DIJALOGU: Prihvatamo jezik argumenata, ali nećemo prihvatiti jezik ucena!

Nikoleta Dragaš

Još 53 zaraženih, preminule 2 osobe

Jasmina Petkovic

Druženje i fudbal u Glogonju za Petrovdan

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija