25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Grčki ministar turizma Teoharis u zvaničnoj poseti Srbiji

FOTO: RTV

Grčki ministar turizma Haris Teoharis boraviće od danas u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima, javlja ANA.

“Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja,” rekao je Teoharis.

Grčki ministar turizma je, takođe, naglasio da su Grčka i Srbija već dugo povezane prijateljskim vezama i ljubavlju, nečim što se ogleda u turističkim tokovima.

“Pre pandemije, više od milion Srba svake godine biralo je našu zemlju za svoj odmor”, naveo je Teoharis i dodao da je cilj Grčke za 2021. godinu da što više olakša dolazak turista iz Srbije, na osnovu postojećeg sporazuma koji je zakonski ratifikovan septembra 2020. godine, ali i onih koji će biti potpisani tokom njegovog boravka u Srbiji.

“Uvek vođeni bezbednošću posetilaca, zaposlenih i privrednika, preduzimamo odlučne korake za ponovno pokretanje grčkog turizma”, rekao je grčki ministar turizma.

Related posts

Božićni intervju – Episkop Lukijan

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić sa regionalnom direktorkom Svetske banke

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Srpska će uvek imati podršku i pomoć od strane Republike Srbije

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija