25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Vesnici proleća na Zelenoj pijaci

Na pančevačkoj Zelenoj pijaci počela je prodaja cveća. Raznovrsni rasadi već mogu krasiti naša dvorišta i terase. Prvi vesnici proleće su dan i noć kojima ne smeta još uvek hladno vreme.     

Pored dobre ponude svežeg voća i povrća na Zelenoj pijaci skoro da nema posetioca koji ne zastane kod prodavaca cveća koje se rasađuje. Oni koji imaju bašte i balkone već su nestrpljivi da posade nešto. Hladno vreme nedozvpljava da prenaglimo i odmah iznesemo sadnice kojima neprijaju hladna jutra. Zato su tu perene odnosno višegodišnje biljke kojima niske temperature ne smetaju.

– Krenuli smo sa prodajom uglavnom ovo cveće kojem ne smeta hladno vreme dan i noć, imao dosta perena,  karanfila i alisijuma koji cveta celo leto. Ciklame nisu baštenske sobne su, ali se lako gaje samo se nesmeju zalivati previše.

Svake godine nove vrste cveća krase naše bašte uglavnom  semena cvetnica  koje dolaze iz Holandije,nove sorte stižu i na našu pijacu .

– Prvi put ćemo imati Jadransku lepoticu. Još uvek ne smemo da iznesemo ništa napolje što nije perena, dok jutarnje temperature ne budu 10 stepeni.

Jedna po jedna sadnica osim što će ukrasiti dvorište ili terasu jer sam pogled na lepo cveće utiče i na raspoloženje. Stalno nam  govore da moramo živeti u skladu sa prirodom, nekada je dovoljno zelenilo i cveće koje nas okružuje pa da budemo zadovoljni.

Related posts

Vučić danas sa Lajčakom, sastanak u 18 sati

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić doveo Borela na Frušku goru

Mica Milakov

SNS Pančevo čestitao Badnji dan i Božić

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija