18. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić s ministrom odbrane NR Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Palati Srbija s ministrom odbrane Narodne Republike Kine Vei Fengheom. Kako je saopštila Pres služba predsednika Republike, oni će nakon toga prisustvovati prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni “Dedinje”.

Deo jedinica Vojske Srbije predstavlja svoje sposobnosti na prikazu u kasarni na Dedinju, kojem prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Kine Veij Fengheo, koji boravi u poseti Srbiji.

Prema programu, prvo će pripadnici Garde Vojske Srbije prikazati sposobnosti za izvršenje počasne artiljerijske paljbe, a zatim će uslediti eskort vozila starije generacije.

Među njima je i motorno vozilo Mercedes “Pulman 600”, koji je u upotrebu uvršten 1965.godine, od kada se u njemu u većem broju zvaničnih pojavljivanja vozio predsednik SFRJ, a danas se cuva u Gardi VS.

Zatim će pripadnici 72. brigade za specijalne operacije izvesti prikaz borilačkih veština, a zatim i tehnike veranja u urbanoj sredini.

Nakon toga uslediće prikaz protivterorističke borbe u urbanoj sredini.

Svoje sposobnosti predstaviće zatim odred Vojne policije i “Kobre” – rad i postupci protiv terorista u dejstvu na oteto vozilo.

Uslediće zatim prikaz egzercira orkestra Garde, te prikaz dela opreme, naoružanja i pokretnih sredstava.

Ovom dodgađaju prisustvuje i inistar odbrane Nenad Stefanović, ambasadorka Kine Čen BO i predstavnici brojne vojne delegacije Kine.

Related posts

Bez vode Školska ulica u Glogonju

Nikoleta Dragaš

SNS ŠABAC: Ne smemo da dozvolimo da budemo taoci Zelenovića koji želi da opstruiše rad grada Šapca

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić razgovarao sa visokim predstavnikom EU Žozepom Borelom

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija