23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Potpisan Sporazum o saradnji MUP-a i Udruženja osiguravača Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas potpisivanju Sporazuma o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i Udruženja osiguravača Srbije koji će uz podizanje kvaliteta opreme i tehnike omogućiti građanima da efikasnije ostvare prava iz odštetnog zahteva u slučaju saobraćajne nezgode.

Sporazum su potpisali direktor policije Vladimir Rebić i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović.

Direktor Rebić, po potpisivanju sporazuma, istakao je da od 2018, kada je uspostavljen sistem za digitalno preuzimanje Zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije, građani više ne moraju da idu na šaltere policijskih uprava i plaćaju takse, već je dovoljno da se obrate svojoj osiguravajućoj kući.

Prema njegovim rečima, po osnovu ovog Sporazuma policijski službenici dobiće najsavremeniju opremu, koja će omogućiti da se uviđaji saobraćajnih nezgoda obave efikasno u skladu sa svetskim standardima.

Direktor je istakao da se na ovaj način olakšava i rad osiguravajućim društvima i omogućava efikasno otkrivanje prevara u osiguranju, jer se dokumentacija direktno iz policije preko savremenih informacionih tehnologija šalje ka Udruženju osiguravača.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Jovanović istakao je dobru i kvalitetnu saradnju tog udruženja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i izrazio uverenje da će ona, posebno sa dolaskom novog ministra, biti nastavljena.

„Ideja nam je da doniramo značajnu informaciono-tehnološku opremu Ministarstvu unutrašnjih poslova, pomognemo saobraćajnoj policiji i pomognemo da građani jednostavno ostvare svoje odštetne zahteve, ali i da osiguravajuća društva budu zaštićena od zloupotreba“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ovaj vid saradnje koji je uspostavljen 2018. godine omogućio je da se odštetni zahtevi koji su ranije rešavani po nekoliko meseci, danas završe u roku od 10 do 15 dana.

Related posts

Svim penzionerima jednokratno 5.000 dinara

Nikoleta Dragaš

Vakcinacija meštana Glogonja i Jabuke sutra od 15 do 18 sati

Jasmina Petkovic

Gradska menadžerka Maja Vitman: Otvorena kapela u Glogonju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija