22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Gradu Pančevu 4 miliona dinara za pošumljavanje

Na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine Gradu Pančevu odobreno je 4 miliona dinara za projekat pošumljavanja. Pančevo će u ovaj projekat uložiti dvostruko više sredstava, pa će sa oko 15 miliona dinara biti održavani postojeći vetrozaštitni pojasevi i posađeni novi.

Sredstva za pošumljavanje će, iz Zelenog fonda Republike Srbije, osim Grada Pančeva, dobiti još 37 lokalnih samouprava. Osim tog novca i lokalna samouprava u Pančevu uložiće dodatna sredstva kako bi se pošumljavanje nastavilo u još većem obimu.

Katarina Banjai kaže da je drveće višestruko značajno, pogotovo u gradovima gde je zagađenje vazduha najveće. Ona dodaje da drveće služi kao prečišćivač vazduha i proizvodi kiseonik, štiti nas od poplava, smanjuje buku i prirodno je stanište velikog broja ptica.

Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Pančevo potpisali su ugovor o dodeli sredstava za pošumljavanje. Ugovor su potpisali gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Related posts

Servisne informacije za 18. novembar

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić danas na konferenciji Mali Šengen

Aleksandra Miloševska

U Alibunaru na izborima za Savete MZ do 19 časova glasalo 50,18 procenata građana

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija