28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Upis dece u prvi razred od 1. aprila

Upis dece u prvi razred osnovne škole biće organizovan od 1. aprila do 31. maja, saopštio je Sekretarijat za društvene delatnosti.

U školskoj 2021/2022. godini, u prvi razred mogu da se upišu deca koja će do 1. septembra imati najmanje šest i po godina, odnosno najviše sedam i po godina, a mogu da se upišu i deca koja će do početka školske godine napuniti šest godina, ali nakon provere spremnosti za polazak u školu, koju sprovodi psiholog primenom preporučenih standarda i postupaka.

Sva potrebna dokumenta za upis pribaviće škole po službenoj dužnosti, a iz nadležnog Sekretarijata napominju da je za upis deteta u prvi razred osnovne škole odgovoran roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno organ starateljstva.

Roditelji / drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije mogu elektronskim putem da zakažu na Portalu eUprava termin za upis i testiranje deteta u osnovnu školu pokretanjem usluge eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u OŠ.

Ukoliko imate dodatna pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina, obratite se kontakt centru na 011/73-505-57. Telefonska podrška dostupna je od 22. marta 2021. godine i tokom trajanja upisa u osnovne škole svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Related posts

Ministar Vulin: Trepča jeste blago Srbije, Tači će se o njenoj budućnosti pitati koliko i o istoriji Gračanice

Jasmina Petkovic

U Novom Sadu skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“

Mica Milakov

JOŠ 82 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija